FANDOM


Motibrøstet

Seriens logo.

Mot i brøstet (1993-1997) var en norsk situasjonskomedie som ble vist på TV 2 fra vinteren 1993 til høsten 1997. TV-serien var det første av sitt slag i Norge og ble skapt av Tore Ryen. Serien hadde premiere den 22. januar 1993, og i alt 141 episoder ble sendt gjennom åtte sesonger. Den aller siste episoden ble sendt den 8. desember 1997.

Serien skapte blest i media, ettersom handlingen var lagt til tre menn som bor sammen. Ryen besluttet derfor etterhvert å skrive inn flere kvinnelige biroller. Handlingen er satt til et bolighus i den fiktive Bjerkeveien, på Tåsen i Oslo.

2. januar 2007 og 19. november 2007 begynte kanalen TV 2 Zebra å sende serien i reprise. TV 2 har gitt ut serien på DVD. Del 1 ble utgitt 27. juni 2007, og inneholder de fem første sesongene. Del 2 som inneholder sesongene 6-8 ble utgitt 19. oktober 2007.

Serien fostret også spin-off-serien Karl & Co (1998–2001) og videoutgivelsen Tusenårsfesten for nyttårsaften 2000. I tillegg ble en svensk versjon skapt i 1998, kalt C/o Segemyhr.

I 2009 kom den tredje serien, kalt Karl III (2009), som er en spin-off fra begge de tidligere seriene.

Rolleliste Rediger

Rolle SkuespillerÅrFast rolle fra sesongFra episodeAndre opplysninger
Karl Reverud Nils Vogt1993-1997AlleAlle
Nils Raklerud Svendsen Sven Nordin1993-1997AlleAlle
Henry Rasmus Pettersen Arve Opsahl1993-1997AlleAlle
Målfrid Siw Anita Andersen1993-1997sesong 4 (1994)«Fullt hus og stormende jubel - del 1»Bare gjesteroller før sesong 4
Trine Hilde Lyrån1995-1997Sesong 6 (1996)«I Gråsonen»Bare gjesteroller før sesong 6. Var borte også siste halvdel av sesong 7 og første halvdel av sesong 8 (fordi Hilde Lyrån var gravid).
Elna Dorothea Isabella Raknerud Svendsen Liv Thorsen1993-1997Bare gjesteroller

HandlingRediger

I seriens første episode mister Karl jobben, og det samme gjør Nils som jobber som vaktmester på samme sted som Karl. Nils blir deretter kastet ut av moren sin, Elna, som synes det er skammelig at hun har en arbeidsløs sønn. Kona til Karl, Eva, blir rasende og drar fra Karl. Nils overtaler Karl til å la han sove hos han, og Karl sier til slutt ja. Dørselgeren Henry ringer kort tid etter på døren. Noen uker senere ser vi at Nils og Henry begge fortsatt bor hos Karl, og Henry har pensjonert seg.

Gutta finner på mye sprell sammen, og Henry og Nils hjelper blandt annet Karl å få huset tilbake når Eva skal prøve å ta fra han alt han har.

Senere treffer Karl en søt dame i køen på super'n og han inviterer henne ut. Hun sier ja, men Karl blir så nervøs at han ringer og sier at han er syk, selv om han ikke er det. Siden alle tre er blakke finner de ut at de skal opprette ulike telefonlinjer. Men så kommer Målfrid, som Karl skulle vært ute med, for å se etter Karl mens de driver med telefonene, og hun blir sur. Senere samme dag ringer Henry selv på doktorlinja fordi han er på et møte, og der er det en fødene dame. Målfrid hjelper til, og Målfrid og Karl blir venner igjen senere.

Når Karl og Målfrid har vært sammen en stund bestemmer de seg for å flytte sammen. Elna liker ikke at de skal bo sammen uten å være gift, men etterhvert nevner hun det ikke mer.

Deretter treffer Nils en jente, og han møter også dama si på Super'n. Det er Trine som jobber i kassa. De går ut på kino. De finner fort ut at de har en hel del til felles og de blir sammen. Også dette forholdet er Elna skeptisk til, men så får hun høre at Trine synger i kirkekoret og hun blir med en gang begeistret for Trine.

Henry har en periode vært sammen med Enkefru Wolf, men det blir slutt. I Mot i Brøstet sine aller siste episoder tar det en vri, Elna og Henry skal gifte seg selv om de aldri har gått noe særlig overens. Det kommer også frem at Trine er gravid og at Elna har arvet en leilighet i Spania, så Henry og hun skal flytte dit, og da gir hun leiligheten sin til Nils og Trine.

EpisoderRediger

Utdypende artikkel: Episodeguide

Det er laget totalt 141 episoder fordelt på åtte sesonger.